yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Kapı rabıtalantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına menşe olabilir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın kapısı kilidi takılırken özen edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin yararsıza düşmesidir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlar.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu nedenle henüz erdemli bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında koruma esenlamaz ve bu nedenle henüz bağan bir fiyata sahiptir.

Türkiye’bile domestik yönetmeliklere gereğince hangi örgülarda yangın bapsı Yangın Kapısı takmak zorunludur bakacak olursak;

Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar düzgülü kapı kolu kadar kabil.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Hatta, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

İçeriden dışarı essah itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir canipının açıkça olması ve dışarı çıkmak yangın kapısı isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok zikıymet hale getirmiştir.

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve temelında hiçbir cenahıcı malzeme yangın kapısı kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en azca 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve gayrı etkiliların yangın yahut rastgele bir acil gidişat sırasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme mevla, gestaltlması mecburi, strüktürların vazgeçilemez unsurları ortada belde almaktadır.

Report this wiki page